Gemeente Molenwaard en Vitaal Wonen tekenen initiatiefovereenkomst voor ontwikkeling van appartementen in het Woonleefhart te Nieuwpoort

Vitaal Wonen, een initiatief van Blokland Bouwpartners, Brand BBA Architecten en B&T bouwmanagement, welke samen met de gemeente Molenwaard het voornemen hebben om appartementen te realiseren in het Woonleefhart.  Maandag 3 oktober hebben beide partijen hiervoor een intentieovereenkomst getekend. Namens Vitaal Wonen tekenden de heren Brand en Blokland. Namens de gemeente tekende wethouder Heijkoop.

De plaats waar het appartementengebouw moet komen is het tijdelijke parkeerterrein tussen sporthal Poortzicht en de Tiendweg. Door de crisis op de woningmarkt die in september 2008 uitbrak zijn plannen voor het laatste deel van het Woonleefhart voor langere tijd in de koelkast gezet. Nu de markt herstelt, ziet Vitaal Wonen kansen om appartementen te realiseren waar sinds 2005 ruimte voor is geboden in de Structuurvisie Liesveld.

Een belangrijke voorwaarde is dat de appartementen passen binnen het vastgestelde bestemmingsplan Woonleefhart. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen met een kap. De appartementen komen op een prachtige locatie met een vrij uitzicht op het polderlandschap.

Binnenkort zal de verkoop van start gaan.

Heeft u interesse en wil u op de hoogte worden gehouden? Laat dan hier uw gegevens achter.

Woon enquêtes

Begin november 2013 is een geadresseerde flyer verzonden aan de doelgroep voor Vitaal wonen in en rondom Groot-Ammers.

In de flyer is gevraagd de online enquête in te vullen.

Hierop is door veel mensen gereageerd. Dit geeft ons een nog beter beeld van de wensen van toekomstige bewoners.

Al deze informatie wordt meegenomen in de besluitvorming over de locaties.

Eind dit jaar wordt hier nader over bericht.

Geslaagde informatieavond Vitaal Wonen!

GROOT-AMMERS

Op donderdagavond 10 oktober was er een informatieavond over het concept Vitaal Wonen. Deze werd van 19.00 tot 21.00 uur gehouden in het oude gemeentehuis van Groot-Ammers, waar de hal voor deze gelegenheid was aangekleed in de stijl van Vitaal Wonen.

Vitaal Wonen biedt mooie, ruime appartementen gelegen op een parkachtige locatie. Levensloopbestendig en met mooie binnentuin, bibliotheek, eigen wellness-ruimte, fitness en zwembad binnen handbereik. Zorgeloos wonen met alle comfort en volop recreatiemogelijkheden.

Er zijn drie locaties aangewezen voor Vitaal Wonen, waarop een gebouw met ongeveer achtentwintig appartementen kan worden gerealiseerd, vertelt mede-initiatiefnemer Arie Teeuw. “Er zijn opties in Groot-Ammers en Nieuwpoort/Langerak. Om de keuze te bepalen, wilden we graag in gesprek met toekomstige bewoners. Wij waren benieuwd naar hun mening en ideeën over het concept én de locatie, zodat we weten waar de meeste behoefte bestaat voor Vitaal Wonen. En dat is gelukt! We hebben serieus geïnteresseerden gesproken waarvan de woonwensen aansluiten op ons concept. Iedereen was erg enthousiast over het concept en de diensten die Vitaal Wonen hen biedt. Bij deze ontwikkeling is een aantal bedrijven uit de regio betrokken die het mede mogelijk maken dat het appartement straks sleutelklaar wordt opgeleverd. “We helpen indien nodig zelfs met het verkopen van de eigen woning,” aldus Arie Teeuw.

Geïnteresseerden die niet op de informatieavond aanwezig konden zijn verwijzen we graag door naar de online enquête op deze website om daar uw woonwensen kenbaar te maken.